På denna hemsida finns viktig information om vad man bör tänka på när man ska hyra lägenhet både i andrahand, av företag eller bostadsrätter exempelvis. Detta är framförallt viktigt för att man ska vara medveten om ens rättigheter och skyldigheter, framförallt vad gäller om hur man ska ta hand om lägenheten och vilka regler man måste följa i en bostadsrättsförening. Informationen som presenteras i artiklarna är således viktig eftersom olika typer av lägenheter kräver att man är medveten om lika saker. Exempelvis är det viktigt att man vid hyra av en andrahandslägenhet inte ska betala mer än 10-15 % av vad ens egna hyresvärd betalar baserat på om det ingår möbler i hyran.

Att hyra lägenheten är något som nästan alla gör under sin livstid, kanske handlar det om att man flyttar hemifrån för första gången eller att man ska skiljas exempelvis. Det är därför viktigt att vara medveten om flera saker innan man hyr en lägenheten. Bland annat vad man är ute efter i en lägenhet och vad ens behov är. Kanske vill man ha en lägenhet nära till jobbet eller en med garage.

Lägenheter kommer således o många olika former och storlekar. Man vad som kännetecknar alla är att man som hyresgäst har olika skyldigheter man måste vara medveten om innan man hyr en lägenheten. Exempelvis handlar det om att man måste ta han om lägenheten på ett bra sätt. Görs inte detta löper man risken att bli vräkt eller bli ovän med syn hyresvärd vilket ofta slutar i tråkiga historier.